Горещи новини

Държавата хвърля в бездната стотици работници без да осигури прехраната им

| 13:46

Енергетици от Топлоелектрическа централа „Марица 3“ се подвигат на митинг. „Сандов, по какъв начин се живее без ток? „Стотици служащи от затворената Топлоелектрическа централа „Марица 3″ се готвят да излязат на протестно шествие. Недоволните ще се съберат в понеделник в 16:30 пред Централата и оттова ще тръгнат към Околовръстния път към Стара Загора, който възнамеряват да затворят. Събитието ще се организира под мотото “ Не убивайте българската енергетика! „.„В отбрана на енергийната самостоятелност на България по време на икономическа рецесия ние споделяме стоп на зелената мафия и опитите да лишават хляба ни.“ разясниха служещи. Протестиращите ще упорстват страната да анулира наложената административна мярка, поради която към този момент две седмици Топлоелектрическа централа „Марица 3“ не работи. Въпреки че всички рекомендации от институциите към централата са изпълнени, към момента сдружението е затворено.

„Ние няма да позволим да бъдем употребявани за популистки цели, да ни размотават от институция на институция. Искаме да запазим енергийното сърце на България и страната ни да може да оцелее енергийно. Нека българите да не заплащат непостижими цени за тока, който някои от ръководещите очевидно целят да купуваме извън “ споделиха още обезпокоени енергетици. Работниците обявиха, че отхвърлят да са жертва на политически битки и на прекомерните клякания пред Брюксел.

„От началото на годината сме в непрестанен режим на инспекции и прекъсване и стартиране на централата. Имаше редица обещания, само че не се извършват“ споделят чиновниците на сдружението. Протестиращите от енергийното дружество са мощно обезпокоени от неяснотата, хората живеят в боязън и неустановеност. „Киро, „вържи „Сандов!“, „Сандов, по какъв начин се живее без ток?“, „Днес зелен режим, на следващия ден режим на тока “ са единствено част от гневните мнения на засегнатите служещи.

Всички те желаят решение през днешния ден, тъй като им е писнало от насмешки. Нямаме търпението да слушаме повече неистини. Ако би трябвало, ще стигнем до по-тежки форми на митинг – да защитим нашите работни места, да защитим бъдещето на нашите фамилии и деца. “ Единни, ще покажем на ръководещите, че имаме свободата да отстояваме правото си на труд и българската самостоятелност.“ споделиха още чиновници на Топлоелектрическа централа „Марица 3“.

От сдружението разясниха, че тези, които по този начин бързо затвориха следващата работеща централа, нямат направен и явен проект какво ще се случи с хората от района, с техните фамилии и с какво ще заменят тока, който се създава от Топлоелектрическа централа „Марица 3“.

„Вносните първични материали ни вършат подчинени на цените на интернационалните пазари. Местните източници би трябвало да бъдат непокътнати при тази тежка енергийна рецесия с доставките“ обявиха от предприятието. „Не може да ни хвърлят в бездната, без да знаем дали изпод има избавителна мрежа“ допълват.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!