Горещи новини

Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите от бедствията

-11:01-Razloginfo.com

Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите от бедствията. Това съобщи пред депутатите в НС министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.„Сумата, с която разполага междуведомствената комисия, е крайно недостатъчна. Няма за щетите камо ли за превенция. Предстои опис на щетите във Враца, за да може максимално бързо да постъпят исканията към нас. Една от общините е отпуснала помощ за 60 000 лева, но ние не сме получили заявка”, заяви Калин Стоянов.

„До момента има 2 решения за отпуснати 63 милиона. Останали са 17 млн. от тях. Имаме уверението на Асен Василев, че с новия бюджет ще има още 50 млн. и сумарно стават 130 млн. Сумата ще бъде разглеждана, като заявихме желание в бюджета сумата да бъде значително по-висока за 2024,  защото имаме заявена помощ за 512 млн.”, заяви Стоянов.

Все пак пари за справяне с бедствията от този месец ще има, защото ще се разглеждат с приоритет.

„Остатъкът от сумата до момента – 17 млн., плюс допълнителните 50 млн. считам, че ще се справим с бедствията през този месец.  Те ще бъдат приоритетно поети като ангажимент. Сумата е достатъчна”, заяви Стоянов.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!