Горещи новини

Дъжд на запад, слънце на изток

| 13:09

Във вторник времето в районите на изток ще остане слънчево и сравнително по-топло, докато в западната половина на страната още преди обяд облачността ще е значителна със слаби превалявания. Отново там, в часовете до вечерта, ще се развива гръмотевична облачност с локални, краткотрайни, на моменти интензивни валежи. Дневните температури ще са от 28-29 градуса на запад до 34-35 на изток.Крайбрежието за пореден ден ще остане встрани от настъпващото захлаждане с изгледи за слънчев ден с температури до 29-30 градуса. Морската вода – около 26-27 градуса. Вълнението на морето е с тенденция към усилване и привечер максималната височина на вълните по някои южни брегове ще е около 1 метър.

От сряда до петък условия за следобедни валежи с гръмотевици ще има в почти цялата страна, като в петък количествата дъжд ще са по-значителни. През почивните дни вероятността за валежи ще намалее. По отношение на температурите – жегата леко ще отстъпи, но в топлите часове стойностите на термометрите ще останат в широки граници – от 25 градуса в районите с повече валежи до малко над 30 градуса в традиционно горещите точки на страната.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!