Горещи новини

Дъжд залива Австралия, броят на загиналите в наводненията расте

| 12:38

Сидни, най-населеният град в Австралия, посрещна неделното утро с очаквания за още дъжд. След седмица на силни валежи, броят на жертвите на наводненията в източната част на страната достигна 17 души.Особени метеорологични условия са причина за дъждовете, които достигнаха рекордни нива: за седмица са се изсипали количества дъжд, характерни за цяла година в южен Куинсланд и северен Нов Южен Уелс.

Това доведе до много разрушения, хиляди хора останаха без дом, стотици хиляди животни бяха удавени, а пътната инфраструктура – разрушена.Седемнадесет души бяха убити от началото на потопа, включително жена от Куинсланд, чието тяло беше открито вчера.

Бюрото по метеорология прогнозира нов цикъл от силни дъждове. В сила е и предупредителен код за рискове от наводнения.В Бризбейн, столицата на Куинсланд, и околните райони, стотици доброволци помагаха в разчистването на последиците от наводненията.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!