Горещи новини

Драстична мярка: съседна на България държава обмисля затваряне на хранителните магазини през уикенда

-15:21-Razloginfo.com

Румънският премиер Марчел Чолаку е представил за анализ предложение относно евентуалното затваряне на супермаркетите през уикенда, за да види какво би било въздействието от подобна мярка, предават местните медии, цитирани от БТА.“Обсъдихме тази възможност на техническа среща на правителството. Това не е лесно решение. Сега трябва да бъдем справедливи, първо да няма измама в супермаркетите. Второ, ние не знаем дали покриваме нуждите на гражданите, ако затваряме супермаркетите. Не става дума само за супермаркети, а всички хранителни магазини”, обясни министър-председателят на пресконференция в края на срещата на Националния политически съвет на Социалдемократическата партия в парламента.

Предложението е провокирано след среща с представители на търговците на дребно, които поискаха от изпълнителната власт да забрани работата на супермаркети и хипермаркети след 13:00 ч. през почивните дни. Те се аргументираха, че така клиентите, които са пазарували от големите вериги магазини през седмицата, през уикенда ще дойдат при тях.

Румънският министър-председател и правителствена делегация обсъдиха във вторник с представители на местни вериги магазини и търговски дистрибутори на храни възможни решения, чрез които кабинетът може да подкрепи румънските производители, дистрибутори и търговци на дребно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!