Горещи новини

Драстичен скок на случаите на тормоз вкъщи

-9:34-Razloginfo.com

Драстичен скок на случаите на тормоз вкъщи. Три пъти повече разследвания срещу домашното насилие през първите 6 месеца на 2021 година в сравнение със същия период на 2019 година, сочат данни на СРП. Адекватна ли е държавата при тези ситуации? НПО алармират, че случаите се увеличават, 40 са досъдебните производства до момента.Една от жертвите на домашно насилие от Русе разказва, че в началото е имало натиск към характера й за промяна, после са започнали психическият и физическият тормоз. 6 години младата жена е търпяла несгодите в дома на съпруга си и родителите му, била е лишена от правото да се среща с приятели и роднини, без право на глас. Тя приканва потърпевшите да потърсят помощ.

В България няма регистър на насилниците.

Адвокатът Нели Чобанова беше част от работната група, която предлага промени в закона. По нейните думи е необходимо да се създаде механизъм, в който да се включат представители на полицията, психолози, лекари и социални работници, за да може да се реагира незабавно при сигнал за домашно насилие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!