Горещи новини

До 20 години затвор може да получи пияният баща, който уби детето си в катастрофа

| 11:24

Бащата, който се качи зад волана пиян и катастрофира край старозагорското село Хрищени, при което загина 7-годишното му дете, може да получи  от 3 до 15 или от 5 до 20 години „лишаване от свобода“. Това зависи от обвинението, предвиденото от закона наказание за 42-годишния мъж, каза на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов.Водачът е седнал да кара колата си с концентрация на алкохол от 1,42 промила, установена с техническо средство. В автомобила на 28 януари около полунощ са били двете му деца – момиче на 7 и момче на 9 години. В момента момчето е настанено в болнично заведение с множество фрактури и политравми, травма на гърдите и на главата, посочи Атанасов.

Водачът също е със счупен шиен прешлен и с травма на главата и към момента не е в състояние да се провеждат каквито и да било действия по разследване.

Състоянието му не е позволило да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, коментира още окръжният прокурор. Автотехническа експертиза ще установи скоростта, с която се е движела колата, но се предполага, че е била висока, тъй като в предната част автомобилът е доста увреден.

Според данните до момента децата не са били на задължителните обезопасителни столчета или седалки.

Момиченцето е загинало, след като е „изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда извън колата“, обясни прокурорът.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!