Горещи новини

До 2 месеца пускат движението по АМ „Струма” между Благоевград и Симитли в едното платно

| 14:24

До 2 месеца се очаква да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ „Струма” в отсечката между Благоевград и Симитли, която е 6 км. Днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на УС на АПИ Иво Иванов направиха инспекция.От нея стана ясно, че до октомври трябва да приключат довършителните дейности по тунел „Железница” като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела. Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела.

„В понеделник насрочваме работна група, която до 2 седмици, да излезе с решение, дали ще са нужни допълнителни мерки, защото в района има проблемно свлачище. Строителите ме увериха, че в срок от 2 месеца, ще могат да приключат с пътните работи”, каза зам.-регионалният министър Захари Христов.

Темата с тунел „Железница” стана много актуална. Първо от ИПБ излязоха с позиция, че тръбата е готова. Вчера обаче от АПИ посочиха, че тунелът все още не е завършен, а по свлачищата се работи.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!