Горещи новини

До 15 септември собственици на гори може да предложат на държавата да ги купи

| 21:27

От Земеделското министерство уверяват, че до 15 септември собственици на имоти в горски територии могат да ги предложат за изкупуване от държавните горски предприятия.Според ведомството, управлявано от Явор Гечев – министър на земеделието в служебния кабинет на Гълъб Донев, 15 септември е крайният срок, в който може да се подадат заявления от собственици на поземлени имоти в горски територии, желаещи да ги предложат за изкупуване от държавните горски предприятия.

Целта на присъединяването на малки горски имоти към държавните гори е те да бъдат охранявани, опазвани от неблагоприятни въздействия и целогодишно да се поддържа здравословното състояние на горите.

Заявленията могат да се подават както на място в съответното държавно предприятие и държавно горско/ловно стопанство по местонахождение на имотите, така и чрез пощата или по куриер.

На интернет страниците на 6-те държавни горски предприятия и техните териториални поделения (държавните горски и държавните ловни стопанства) е публикувана информация за кампанията за закупуване на горски територии, а също и телефони на отговорните служители, определени да консултират собствениците за попълването и подаването на необходимите документи, тяхното разглеждане и класиране на различни етапи от процедурата.

Правилата за закупуване на горски територии може да бъдат открити на https://www.mzh.government.bg/bg/sektori/gori/zakupuvane-na-gorski-teritorii/.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!