Горещи новини

До 15 октомври e кандидатстването за еднократна помощ от 300 лв. за ученици в първи и в осми клас

| 13:03

До 15 октомври продължава кандидатстването за еднократна помощ от 300 лева за ученици, записани в първи и в осми клас в държавни и общински училища. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).Помощта се получава независимо от доходите на семейството. Сумата от 300 лв. се изплаща на два пъти по 150 лева. Първата половина се получава след влизането в сила на заповедта за отпускането й.

Втората част се изплаща в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние.

Близо 60 000 семейства са получили еднократна помощ до момента, показват данните на Агенцията за социално подпомагане. Тази година на училище ще тръгнат над 57 000 първокласници, а близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през учебната 2022/2023 година.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!