Горещи новини

До няколко години космическият туризъм ще е реалност

| 17:40

Да се събудите в хотелска стая с изглед към Слънчевата система може да бъде бъдещето на пътуванията. Космическата компания Orbital Assembly иска да направи това реалност до няколко години. Американската компания разкри нови подробности и концепции за идеята си за космически хотел, чиито проекти са в орбита от 2019 г.Станцията Von Braun е футуристична концепция, която се състои от няколко модула, свързани с асансьорни шахти, които представляват въртящо се колело, обикалящо около Земята. Orbital Assembly има за цел да изстреля две космически станции с възможност за туристическо настаняване: Voyager Station е планиран да побере 400 души и да отвори през 2027 г., докато новата концепция Pioneer Station 28 души, може да бъде функционира само за три години.

Целта е да се построи космически „бизнес парк“, с офиси и за туристически цели. Космическият туризъм изглежда по-близо до реалността от всякога. През последната година основателят на Virgin Galactic Ричард Брансън pytuwa do суборбиталното пространство, докато актьорът от Star Trek Уилям Шатнър ??стана най-възрастният човек в космоса благодарение на разходката с Blue Origin на милиардера Джеф Безос. Цената за космическо пътуване обаче ще затруднява мнозина от нас да си представят годишния си отпуск в Космоса. Според главния оперативен директор на Orbital Assembly Тим Алаторе това ще спира развитието на космическия туризъм. „Целта винаги е била да се даде възможност на много хора да живеят, работят и пътуват в космоса“, каза Алаторе пред CNN.

По думите на Алаторе под наем ще се дават офис помещения и изследователски съоръжения, както на Pioneer Station, така и на Voyager Station. И двете станции ще наподобяват въртящо се колело, обикалящо около Земята. Интериорът на двете станции няма да се различава от луксозен хотел тук на земята. Разликата ще е в гледките от станцията. Миналата година космическите пътувания привлякоха много внимание, като Virgin Galactic, Blue Origin и компанията на Илон Мъск SpaceX организираха пътувания.

„Това, което липсва на всички тези компании, е дестинацията“ казва Алаторе. Международната космическа станция е приемала туристи, като първия в света космически турист Денис Тито през 2001 г., според Алаторе МКС е предимно за работа и изследвания, а космическият хотел на Orbital Assembly ще изпълнявам съвсем друга функция. . Въпреки факта, че цената на билета до Космоса в момента е огромна, според Алаторе космическият туризъм няма да е само за милиардери. По думите му ще бъде направено всичко възможно, за да е достъпно за всички, не само за богати.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!