Горещи новини

До магазина олиото стига за 2,97 лв. по рафтовете е 6 лв.! Ще глобяват вериги

| 15:05

Огромни разлики между доставни и продажни цени са установили вчера инспектори от КЗП в над 200 обекта, които са проверени в страната през последните 24 часа, обяви вицепремиерът Корнелия Нинова. Тя даде три примера, които се забелязвали в различни вериги. По думите на Нинова в България има над 100 марки олио, което било изненада за тях. Бяха дадени и три примера от марки олио. Те били доставяни на цени от 2,97 лв., 3,21 лв и  2,92 лв. за литър, а съответните им цени на рафтовете били – 5,99 лв., 6,49 лв., 4,99 лв. за литър.



„Говорим за разлика от над 100%, която  си слага търговецът. Това не е ли спекула? Възложила съм проверка на КЗК за изкривяване на пазара и ако има такава, съответните вериги ще понесат санкции. КЗП пък ще глобят вериги магазини, на които цените в брошурите се разминавали от тези в магазините”, каза Нинова.

Тя обаче каза, че първо хората трябва да се успокоят, тъй като чисто пазарно повишеното търсене вдига цената на продуктите. В създалата се паника пък започнала да се вихри и спекулата.

Утре Нинова имала среща с производители на олио, на която ще се коментира създалата се ситуация.

„Олио има! Хората трябва да бъдат спокойни. Имаме суровина за олио, с което да гарантираме потреблението за 4,5 години”, каза вицепремиерът.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

3 Comments

  1. Глупости, пълни глупости. Доставната цена в магазините е от 5.50 лв на горе

    1. Точно така е! И го знам със сигурност защото работя в магазин и ежедневно приемам стока и виждам доставката цена на която купуваме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!