Горещи новини

До края на април ни очакват валежи и гръмотевични бури

-10:53-Razloginfo.com

В последните дни на април времето ще остане нестабилно, с валежи и гръмотевични бури. Причина за това са серия атмосферни смущения, които преминават над Балканския полуостров.В събота призори в много ниски части на страната видимостта ще е понижена и ще има пролетни мъгли. Над тях обаче ще прозира слънцето, което ще преобладава в часовете преди обяд. След това облачността ще се увеличи с тенденция до вечерта да се формират гръмотевични облаци с краткотраен, на моменти интензивен валеж с риск от резки пориви на вятъра и градушки. В централните и западните райони на страната количествата дъжд ще са по-значителни, а бурите – по-мощни. Дневните температури – в интервала от 13 до 19-20 градуса.

Неделният ден ще е сходен – с повече слънце в часовете сутринта, когато отново ще има условия за мъгли в ниските точки на страната и покрай водоемите. Около и следобед в западната половина на България ще се оформи гръмотевична облачност с краткотрайни интензивни валежи, гръмотевици и риск от градушки. Дневните стойности на термометрите ще са близки до съботните – отново до 18-20 градуса в най-топлите райони.

Последната календарна седмица на април ще е по-топла в първата си половина, когато температурите през деня ще се колебаят между 15 и 20-22 градуса. След това, покрай преминаването на студен атмосферен фронт, от сряда за 2-3 дни ще е ветровито със студен северозападен вятър и ще захладнее с няколко градуса. През целия период ще има условия за пролетни дъждове, до сряда с гръмотевични бури и градушки. Около средата на седмицата процесите ще са по-интензивни.

С приближаването на края на април температурите ще се повишат, слънцето ще е по-щедро, а валежите – оскъдни и на малко места.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!