Горещи новини

Доц. Ангел Кунчев: Училищата може да минат онлайн, ако преценят

-15:27-Razloginfo.com

Децата, заразени с коклюш, в първите дни нямат симптоми, и ако училищните власти преценят, съгласувано със здравните инспекции, може да организират онлайн обучение.Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в отговор на въпрос дали е възможно да се наложи карантина на паралелки или на цели училища, предаде БТА.

Заразяването с коклюш ще засегне хиляди деца, прогнозира доц. Кунчев. Коклюшът е познато заболяване, смъртността се движи в рамките на 1-2%, но при сегашната ситуация големият риск е за малките деца, добави той.

По думите му „страшното е за децата до едногодишна възраст, особено за бебета, които не са навършили двумесечна възраст. Усилията трябва да бъдат насочени към бебетата“.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comments

  1. И аз съм за вкарването на мерки.Но като се замисля че карантинираните ученици,след като са поставени под карантина,защо тогава ходят по почивки в Банско или друг курорт.И какво правим в този случай.Заразата се разнася и по другите областни градове.Моля се всеки който се зарази с каквато и да било вирусна инфекция,да минава бързо и леко.Но трябва да сме по отговорни ние родителите и да спазваме дистанция и мерки а не да тръгнем по почивки и да пренасяме заразата.Не отричам че и в Благоевградска област няма да има заразени,но не трябва да бъдем непокисти и безстрашни и да си обикаляме в цяла България.Моля ви бъдете по отговорни!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!