Горещи новини

Домашните пуканки са изключително полезни, но приготвени по специален начин

-9:16-Razloginfo.com

Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана, твърдят диетолози. Лекарите са съгласни, че пуканките помагат за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и кожата.Сортовете царевица, от които се правят пуканките, съдържат витамини от група В, желязо, цинк, мед, калий, магнезий, фосфор, манган и полифенолни антиоксиданти. Всички тези елементи помагат за намаляване на риска от сърдечни болести, твърдят специалистите.

Те обръщат внимание на факта, че пуканките, които купуваме преди влизане в киносалона, са приготвени с масло и аромати. Те драстично повишават нивата на холестерола: една малка кофичка от такова лакомство съдържа около 600 калории. „И това вече не е безобидна закуска, а истинска бомба, която води до наддаване на тегло и в резултат на това увеличава рисковете от различни заболявания. Прекалено солените пуканки нарушават водния баланс в организма и провокират появата на целулит.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!