Горещи новини

Долно Драглище чества своя празник тази събота

-14:00-Razloginfo.com

На 27.07.2019г. / събота / село Долно Драглище чества 116-тата годишнина от Илинденско- Преображенското въстание и празника на селото. По този повод в 19:30 часа на площада в селото ще се проведе ритуал по полагане на цветя пред паметника на Априлци.

Празничната програма ще започне с участието на ТС „ Рилска Самодива “ село Бачево, ще се насладим на песните на Александра Бучкова и прекрасния изпълнител на Пайнер мюзик Янко Неделчев .

Празничната вечер ще завърши със заря .
Долно Драглище е с богата история, свързана с борбите за национално освобождение и независима България. 120 души от с. Долно Драглище участват при подготовката на Априлското въстание през 1876 г. Местното население участва в подготовката на Кресненско–Разложко въстание (1878 – 1879 г.). В Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. участват 29 души от селото, 12 души участват в Септемврийското въстание от 1923 г.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!