Горещи новини

Докога, бе, докога?! Във Франция е открит нов щам на коронавируса с 46 мутации

-9:25-Razloginfo.com

Във Франция е открит нов щам на коронавируса, съобщи Frankfurter Rundschau. Той е засечен в Марсилия според доклад на учените от местния институт за инфекциозни болести, публикуван в популярния медицински сайт MedRxiv.Според изследването пробите на 12 души са показали „нетипична комбинация“, пишат редица немскоезични издания. Анализ на вирусния геном разкрива 46 мутации. За първи път новият вариант е засечен при човек, който се е върнал от Камерун. Той е обозначен като B.1.640.2. На този етап не се знае колко опасен и колко заразен е новият вариант на коронавируса.

Франция обсъжда проектозакон за преминаването на зеления сертификат във ваксинационен. Очаква се промяната да влезе в сила от средата на януари. Властите във Франция предупредиха, че януари ще бъде тежък за здравната система заради лавинообразното покачване на заразените с варианта Омикрон.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!