Горещи новини

Доживяхме! Край на стикерите на колите

-15:52-Razloginfo.com

По предните стъкла на автомобилите няма да има нито един стикер. Това ще стане факт, ако мине внесения от ПП-ДБ законопроект за изменения в Закона за движение по пътищата.За проекта се разбра от пост на депутата Божидар Божанов. „Внесохме изменения в Закона за движението по пътищата. Предлагаме отпадане на стикерите от предното стъкло и възможност за онлайн регистрация на автомобил“, написа той.

Божанов, който е бивш министър на електронното управление, беше двигател на законопроекта, с който през миналата година бе премахнат синия талон, който беше неизменно и задължително допълнение към шофьорската книжка. Картончето стана напълно излишно с промяна в закона и защото данните фигурират в национален електронен регистър. При наличието на елекронна система с данните и при положение че пътните полицаи са оборудвани с таблети за достъп до нея, хартиените документи са напълно ненужни, а в същото време МВР събираше по 2 лева за издаване на син талон.

Източник: zashtoto.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!