Горещи новини

Доброволчество за Стратегическо развитие за периода 2018 и 2020 г. реализира Алтернативи Интернешънъл

-13:48-Razloginfo.com

Младежката организация Алтернативи Интернешънъл реализира дългосрочния доброволчески проект Доброволчество за Стратегическо развитие за периода 2018 и 2020 г. в област Благоевград. Проектът бе финансиран от програма Еразъм + – програма за младежта, обучението и спорта на Европейската
комисия.

Проектът бе домакин на общо 58 доброволци-8 за дългосрочен период от 9 месеца и 50 краткосрочни доброволци за 2 месеца. Проектът се фокусира върху стратегически промени, свързани с осигуряване на достъп до качествена младежка информация, осигуряване на извънкласни и развлекателни дейности за младите хора; популяризиране на доброволчеството като ценност и насърчаване на повече млади хора да участват в доброволчески дейности на местно и международно ниво.

Организацията създаде първото младежко пространство в град Благоевград -Мястото. Мястото бе  открито през март 2018 г. и предоставя различни възможности за местни млади хора – информационни кампании, културни събития, семинари, обучения, и всякакви видове социални и младежки събития. Нещо повече, Мястото също осигуряваше ежедневно консултации и информационни услуги за млади хора. Мястото даде възможност за местните млади хора да развият своите идеи и да ги реализират там.

Освен това проектът допринесе за популяризирането на Еразъм +, ESC и други програми за  обилност за младежи чрез различни дейности – като кампания Младежки каравана – доброволците имаха възможност да посетят повече от 20 града в България, да се срещнат с повече от 10 000 млади хора и да разпространят информация за образователните възможности за млади хора, както и да популяризират доброволчеството като ценност и да насърчат повече младежи да се включват в доброволчески дейности.Освен това, доброволците имаха възможност да допринесат за местната общност, като организираха различни социални кампании и благотворителни събития за набиране на средства и помощ на хората в нужда. Такива дейности бяха кампаниите Мартеница с кауза, Закуска с кауза, Образование за всяко
дете, Изплети топлина и други.

В допълнение към това доброволците седмично участваха в благотворителна кухня за бездомни и хора с по-малко възможности, съвместно с църквата св. Николай Чудотворец.

Накрая създадохме финална брошура, за да споделим удивителното пътешествие на 58 доброволци от цяла Европа, техните истории, преживявания и резултатите на проекта!

Разгледайте тази брошура, за да се вдъхновите от невероятните постижения на тези 58 мотивирани и активни млади доброволци!

https://view.joomag.com/booklet-volunteering-4-strategic-developement/0683712001612807436?fbclid=IwAR3cr7dFn3E35kphuv7E6vWWbJ0Cvth7CmJfm7t30jxTRRHZjZVhOqLvlLg

Проектът Volunteering 4 Strategic development се финансира от програма Еразъм+ и се изпълни от сдружение Алтернативи Интернешънъл.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!