Горещи новини

Доброволци с акция в Национален парк „Рила“

| 15:45

Дирекция „Национален парк Рила“, Българска фондация Биоразнообразие и Уникредит Булбанк проведоха успешна доброволческа акция в Национален парк „Рила“.Инициативата обхвана района на местността „Карталска поляна“, на територията на Парков участък – Благоевград.

Основната работа бе свързана с импрегниране на туристическата инфраструктура, състояща се от маси, пейки и навеси, както и почистване на района от битови отпадъци. В рамките на инициативата бе отремонтиран и навес, използван за класна стая на открито.

Доброволците се запознаха с уникалните особености на националния парк, управлението и дейностите свързани с неговото опазване. С екозанимание и посещение на екопътека „Запазена Парангалица“ експертите от парковата дирекция представиха водните ресурси, дървесните видове и редките и защитени ледникови видове, характерни за защитената територия.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!