Горещи новини

Добри новини! До дни пада Зеленият сертификат за заведенията и други обекти с обществено предназначение

-18:23-Razloginfo.com

Тристъпков подход за облекчаване на мерките у нас представи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.„След 2 години ограничения, трудности, сблъскване с проблеми, идва моментът да кажем, че нещата вървят на добре. 24.8% е спадът на заболеваемостта през последната седмица”, посочи доц. Кунчев. И съобщи датите за трите стъпки по разхлабване на мерките.

1 стъпка – от 24 февруари От тази дата всеки собственик на обект с обществено предназначение може да допуска клиенти без Зелен сертификат. Документът остава задължителен за персонала. По усмотрение на собственика обаче такъв може да бъде изискван и от клиентите. Също така се допускат до 12 деца при образователни мероприятия в школи и езикови центрове.

2 стъпка – от 5 март Посещение на дейности и услуги се извършва без Зелен сертификат, независимо от желанието на собственика на обектите. Изискването за наличието му остава за персонала. Допускат се също присъствени групови мероприятия в езикови школи и центрове без ограничение на бройката, но при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Всеки, притежаващ Зелен сертификат, може да влиза в България от всяка страна в света, безпрепятствено и без мерки.

3 стъпка – от 20 март  Напълно отпада Зеленият сертификат. Той ще остане като изискване единствено при пътуване извън страната.

„Разбира се, винаги има опасност нещо да се случи. Не очакваме появата на нови щамове, които да обърне ситуация”, допълни доц. Кунчев.

Той уточни, че маските би следвало да отпаднат най-късно. Към този момент ще продължи и тестването на учениците.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!