Горещи новини

Добрият пример! Зъболекар влезе в класната стая, за да предаде опита си на ученици

-9:30-Razloginfo.com

Млад зъболекар от Благоевград влезе в класната стая, за да преподава на ученици. В едно от училищата в града вече има специална паралелка за асистенти на стоматолози.Доктор Стефан Зашев е един от малкото дентални специалисти не само в Благоевград, но и в цялата страна, които избират освен да лекуват зъбите на хората, също и да влязат в класната стая, за да преподават.

„Първоначално тръгна като услуга на приятел, дойде тук и ми каза може ли да вземеш един час на седмица, и аз се съгласих“, каза стоматологът.

Специалистът преподава на деветокласниците от новата паралелка за „Асистент лекари по дентална медицина“ в Професионалната гимназия по текстил в Благоевград.

Д-р Зашев случайно е разбрал, че има такава паралелка. Едно от най-важните неща, които трябва да запомнят децата, според него, е доброто отношение към всеки един пациент.

„Първото е да бъдат абсолютно лоялни към пациента. Трябва да разберат, че всъщност пациентът е там горе, а ти долу, защото в България е обратното. Второто е, те да бъдат честни към пациента. Третото нещо, дори и да не могат да станат асистенти, да се наслаждават от другата избрана професия“, заяви д-р Зашев.

Въпреки че е едва в началото на обучението, стоматологът се надява в следващите четири години, докато децата завършат, да заобичат неговата професия и в бъдеще да работи с някои от тях.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!