Горещи новини

Добре дошли в миналото на Жигулите: АвтоВАЗ пуска Lada без серво на волана

| 9:50

Автоиндустрията на Русия продължава да се „развива“. Докато китайците трупат продукция в опустелите дилърски центрове в Руската федерация, местният автомобилен производител продължава да изпитва сериозни трудности.След като ладите започнаха да се продават без ABS и без дори хромирани детайли по каросерията, сега АвтоВАЗ е принуден да пусне един от най-продаваните си модели и без серво управление на волана.

Поредната анти иновация е доказателство, че списъкът на самото оборудване на автомобилите с марка Lada намалява почти всяка седмица. Последната новина потвърждава този факт.

АвтоВАЗ ще пусне нова опростена (или по-скоро още по-опростена) конфигурация на Lada Granta, в която няма да има електрически сервоусилвател на волана. И всичко това, защото към средата на януари заводът на АвтоВАЗ вече е натрупал 7-8 хиляди полуготови коли.

Причината за липсата на серво е недостигът на електрически компоненти за Lada Granta. Трябва да се отбележи, че по-рано този модел беше лишен и от ABS (по същата причина). Заводът произвежда коли само в два цвята, без климатик, навигация и без редица други електронни екстри.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!