Горещи новини

ДНР и руската армия евакуирали моряците от „Царевна“

| 15:10

14-те български моряци и един гражданин на Украйна от екипажа на блокирания в Мариупол кораб „Царевна“ са евакуирани с помощта на властите в ДНР и руската армия. Това става ясно от информация на страницата на руското посолство у нас, цитирайки изявление от Донецката народна република (ДНР).Ето и целия текст на публикацията:

Предлагаме на вашето внимание откъс от изявлението на Министерството на външните работи на Донецката народна република (ДНР) относно евакуацията на екипажи на чуждестранни кораби от Мариупол:

На 13 април т.г. с помощта на Народната милиция на ДНР съвместно с Въоръжените сили на Русия са евакуирани 15 членове на екипажа на товарния кораб „Царевна“: сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна.

Чуждестранните моряци са изпратени в Донецк, властите на ДНР им оказаха необходима подкрепа, настаниха ги в хотела и осигуриха с храна.

Министерството на външните работи на ДНР, на своя ред, започна да извършва всички необходими процедури за организация на пътуване на евакуираните моряци в техни държави. Съвместно с руските колеги възнамеряваме да направим всичко възможно за да върнем всички евакуирани от мариуполското пристанище граждани у дома им, към роднини и близки хора, колко възможно по-скоро.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!