Горещи новини

Днес чакаме решенията на футболния Изпълком

| 9:31

Футболна България е в очакване на днешното заседание на Изпълкома, на което ще се вземат ключови решения. Сбирката стартира в 14 часа.Съществува немалка вероятност да паднат доста глави заради алтернативния конгрес, организиран от Димитър Бербатов и останалите опозиционери.

Ако бъде спазен член 28 от устава на футболната централа, санкциите ще бъдат жестоки. А той гласи следното:

Футболен клуб може да бъде изключен поради:
1. Системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, уставите, правилниците, директивите и решенията на ФИФА или УЕФА;
2. Поведение или действия на негови членове или официални лица, което прави членството несъвместимо.
(2) Решението за изключване се приема от Изпълнителния комитет на БФС.
(3) Жалбата против решението по ал. 2 не спира неговото изпълнение.

Последната новина е, че не е изключено да има персонални наказания за хора, присъствали на форума в НДК (било то като организатори на събитието или като делегати), проведен миналия петък.

Говори се, на тях може да им бъде забранено да работят в българския футбол за срок от няколко години.

В БФС се чака становище на шефовете на аматьорския футбол у нас, тъй като болшинството от клубовете, подкрепили Бербатов на 18 март, бяха именно с непрофесионален статут. Точно тук се очаква да има изключване на клубове.

Разбира се, най-интересните въпроси са дали ще има лично наказание за Бербатов и какво ще се случи с ЦСКА. „Червените“ подкрепиха Бербо и имаха свой представител на алтернативния конгрес. В залата беше изпълнителният им директор Филип Филипов.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!