Горещи новини

Дмитрий Медведев написа приказка: В главните роли Байдън и Пелоси

| 10:13

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев след посещението на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайван се обърна към сюжета на приказката на Александър Пушкин за рибаря и златната рибка.Политикът представи своята версия на приказката в Телеграм канала си. Главните роли в „Екзистенциална приказка за старец, старица и рибка (не на Пушкин)“ той е поверил на американския президент Джо Байдън и на председателката на долната камара на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси. Препратките към тези „персонажи“ са съвсем ясни: „старецът … е тежко болен, мисли много, обърква се в мислите си, спъва се в движение“, „старата жена пристигна в царство-държава, отива към морето-океан. Изисква той да й даде златната рибка на поднос още в този час.“

По-нататък в историята Медведев решава да завърши приказката като Пушкин – всички остават без нищо, а пред тях „лежи разбитото старо корито“.

В същото време зам.-председателят на Съвета за сигурност отбелязва, че „това все още не е краят“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!