Горещи новини

Директор на училище: Извънредната ваканция да е поне 7 дни

| 10:01

Миналата седмица училищата регистрираха почти 4 пъти увеличение на позитивните случаи. Вследствие на това от съюза на работодателите в образованието поискаха извънредна ваканция от 28 януари до 4 февруари. Според директора на 119 СУ Деян Стаматов сред мотивите е динамичната ситуация – има около 250 карантинирани в училището.„Това създава напрежение. Вече няколко месеца сме в тази ситуация. Една извънредна ваканция би се отразила добре на учениците и учителите“, обясни той пред Нова тв. И допълни, че министър Денков допусна такава вероятност.

„Мнението ни е, че ваканцията трябва да е поне 7 календарни дни и да играе ролята на буфер в очертаващата се пандемична ситуация в края на януари“, посочи Стаматов. По думите му изтегляне на началото на учебната година все още се обсъжда. „Настоящият COVID план дава възможност да не се затварят училищата. Той е по-благоприятен при ситуацията с Омикрон“, смята директорът.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!