Горещи новини

Димитър Марков, общински съветник в Разлог: Решението на ОбС – Разлог, за избор на управител на МБАЛ, трябва да бъде в интерес на гражданите на община Разлог

| 10:12

По повод изминалия конкурс за избор на управител на МБАЛ-Разлог, провел се на 11 ноември и предстоящото извънредно заседание на Общинския съвет в Разлог, което ще се проведе утре, вторник, 15 ноември, от 16:00 часа, с Портала на Разлог се свърза общинският парламентарист Димитър Марков.Здравейте, г-н Марков! Разкажете каква ситуацията относно избора на управител на разложката болница?

Искам да върна лентата няколко месеца назад, когато бе стартирана самата процедура. През лятото, когато изтичаше договора на управителя на МБАЛ-Разлог, ОбС трябваше да стартира процедура за избор на нова управител и същевременно да избере временно изпълняващ длъжността такъв. Аз бях първият, от колегите общински съветници, който официално, по време на заседания на общинския съвет, поиска промяна в управлението на болницата, като предложих д-р Радка Божикова за временно изпълняващ длъжността. Предложението ми за малко не беше прието. Последва предложение на колеги за д-р Велев. То също не беше прието. Тогава г-жа Копанарова заяви, че няма как болницата да остане без управител. Колега поиска думата и каза, че има съмнение в гласуването, след което гласувахме трети път и кандидатурата над-р Велев бе приета.

Когато дойде време да гласуваме комисията за избор на управител, колегата Христо Зайков предложи д-р Георги Димитров да бъде член в комисията на мястото на началника на ОС – Костадин Пандев. Колега от друга група предложи единият от двамата кметове да бъде председател на комисията. Те двамата отказаха категорично. Гърменов поиска думата и предложи д-р Димитров за председател на комисията и предложението беше прието.

Последва отворено писмо от Медицинския съвет към МБАЛ-Разлог, до общинска администрация и ОбС изразяващо несъгласие с кандидатурите на д-р Димитров, д-р Попадиин и единия кандидатите за управител.

Какви мисли и разсъждения навяват написаните тези в това отворено писмо?

Както д-р Попадиин, така и спечелилия конкурса г-н Кочев са участвали и в предишни конкурси за управител на болницата, в същото си качество, както сега. Защо тогава нямаше отворени писма?

Държа общинска администрация да покани г-н Кочев на заседанието на ОбС утре, за да му зададем въпроси дали е вярно, както се твърди в отвореното писмо на Медицинския съвет, че: „… управляваните от него лечебни заведения са оставени в тежко финансово и организационно състояние, включително и закриване на болница…„. Защото, ако не е вярно, това е откровена клевета и този човек би трябвало, най-малкото, да може да се защити.

Как ще гласувате на сесията утре при тези обстоятелства и изнесени факти?

Аз ще взема решение как да гласувам, когато чуя презентацията на председателя на комисията – д-р Димитров, както и всички други гледни точки. Ще гласувам както винаги по съвест и лично убеждение.

В заключение ще кажа следното:

През последните две седмици телефонът ми прегря от „доброжелатели“, които ме съветват как да гласувам, със следните думи: „Внимавай как ще гласуваш, защото всеки опира до болницата!“

Моето мнение е, че политиката няма място в болницата. Интригите също. Единственото ми желание се свежда до две неща:

  • пълна прозрачност не само в болницата, но и във всички общински дружества и предприятия
  • жителите на община Разлог да получават качествено здравеопазване и административни услуги

Димитър Марков

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!