Горещи новини

Диви слонове убиха петима души

| 13:35

В Мозамбик петима души загинаха след сблъсък със стадо диви слонове.Нападението е станало в провинция Кабо Делгадо. Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните семейства, които жънели в полето. След появата на агресивни животни хората се втурнали да бягат, а когато се върнали, открили телата на загиналите, сред които имало жена и две деца, съобщава Africanews. Малко преди смъртта си те се преселели от друго село.

Говорителят на правоприлагащите органи Марио Адолфо каза, че смъртта се дължи на „конфликт между хора и диви животни“. Той отбеляза още, че това не се е случило на територията на местния резерват.

От 2017 г. ислямистките терористи действат в провинция Кабо Делгадо и жителите на много населени места са принудени да напуснат домовете си. Africanews отбелязва още, че районът Макомия, където е станал инцидентът, се намира близо до националния парк Куиримбас, но нападения на слонове на тези места не са регистрирани от много години.

По-рано беше съобщено, че в Индия див слон уби човек, който се опита да избегне срещата с него. 60-годишният индиец започнал да бяга, когато наблизо се появил слон, но агресивното животно го настигнало и го стъпкало.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!