Горещи новини

Диана Ковачева: Трябва промяна в наредбата за сградна инсталация

| 18:26

Промяна в наредбата за сградната инсталация поиска омбудсманът Диана Ковачева от министъра на енергетиката Александър Николов по повод жалби на граждани срещу високи и неразбираеми сметки за топлоенергия. Недоволството на потребителите е основателно, тъй като те нямат възможност сами да проверят коректността и правилността на формиране на задълженията за сградна инсталация.В тази връзка смятам, че е необходимо да се извърши ефективен анализ на Наредбата за топлоснабдяването, като се идентифицират проблемите, които произтичат от нея пише омбудсманът до енергийния министър. Ковачева откроява някои от тези проблеми: – не се намалява инсталираната мощност с мощността на радиаторите, за които има нулев отчет за отчетния сезон, при изчисляване на количеството енергия от сградната инсталация; – липсват правила и методика за реално измерване на количеството топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация.

Омбудсманът смята още, че е под въпрос дали са коректни ограниченията, съгласно които избраната от общото събрание на етажните собственици стойност за процент сградна инсталация не може да бъде по-малка от 20% и по-голяма от 40% от количеството топлинна енергия за отопление на сгради – етажна собственост.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!