Горещи новини

Джеф Безос излита в Космоса в 16 ч. българско време

| 13:47

На 20 юли 2021 г. целият свят следи едно събитие, което ще се случи в 16 ч. българско време. Планираният туристически полет с ракетата „Ню Шепард“, с която към Космоса ще полети най-богатият човек в света – американският предприемач, милиардер и основателя на „Амазон“ Джеф Безос.

Събитието представлява още една крачка напред в космическата надпревара. Ще станат ли космическите разходки ежедневие за земляните и защо новите технологични господари на света като Илон Мъск, Ричард Брансън и Джеф Безос се втурнаха в космическа пътешественическа надпревара с частните си космически компании? Какво представлява тази тяхна страст – екзотика или добре изчислен бизнес план?Доц. Камен Козарев, астрофизик от Института по астрономия и астрофизика към БАН, разказва в „Нашият ден“ за уникалността на това събитие, за последиците от него и за отпечатъка му върху бъдещето на човечеството:

„Това е част от техния бизнес план. Те искат да вдъхнат доверие и да докажат надеждността на тези космически кораби. На този полет ще лети Уоли Фънк – една от ветераните на космическата програма на НАСА.“

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!