Горещи новини

Деца от якорудско село събраха 2643 лева на благотворителен базар, купуват 4 камиона тухли за пострадалите от пожара в Кръстава

-16:12-Razloginfo.com

Трогателен жест за пострадалите при опустошителния пожар, изпепелил 6 къщи и оставил над 30 души без дом, направиха деца от благоевградското село Бел камен. В петък те са провели благотворителен базар, след който са събрани 2643 лева. С парите е решено да бъдат купени 4 камиона тухли, които всеки момент ще бъдат доставени при пострадалите, за да могат да си изградят нови домове.С друга акция, също организирана от деца, в Биркова са събрани 800 лева и продукти. В неделя те също са транспортирани и доставени до засегнатите от бедствието в Кръстава.

Още 6152 лева от дарителска кутия в магазина на Орхан Селим в град Сърница, са предадени вчера на кмета на Кръстава Салих Узунов.

Националното сдружение на кметове на кметства започна кампания за събиране на средства с цел да бъдат подпомогнати жителите на село Кръстава, чиито 6 къщи бяха изпепелени от големия пожар. Това съобщи за БНТ председателят на сдружението Румен Стоянов.

Той посочи, че кампанията започва от днес и ще продължи две седмица. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на кмета на населеното място Салих Узунов.

Няколко кметове на малки населени места вече дариха над 500 лева.

 

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!