Горещи новини

Дете се бори за живота си, смазано от футболна врата

-9:50-Razloginfo.com

3-годишно дете се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“, след като върху него е паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. „Долни Воден“.

Въпреки че инцидентът е станал още на 3 юни, за него стана ясно едва вчера по време на заседание на Общинския съвет на Асеновград. Общинският съветник от БСП Гео Караданов попита кмета на Асеновград д-р Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от местната администрация за обезопасяването на спортното игрище, съобщи местната ТВ САТ КОМ.

Футболната врата на игрището в Долни Воден е паднала върху детето, в резултат на което то е откарано в интензивното отделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра.


„Злополучната врата пада върху детето, когато то се намира с гръб към нея, а по същото време на игрището има и други деца и е цяло чудо, че няма и други пострадали. Детето се намира на игрище, не на улицата и не без надзор. Там, където родителите трябва да са спокойни за живота и здравето на децата си. Смущаващо е, че вече 10 дни опасната врата е в същото състояние, без да са взети никакви обезопасителни мерки. Нехайството и пропуските на една институция доведе до риск здравето и живота на дете, както и до липса на доверие в институциите, заключи той. Никой не може да върне на пострадалото семейство преживените шок, ужас, страх и болка.“, каза още Караданов.

На 7 юни от Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщават, че към тази дата при тях не е постъпил сигнал за подобен инцидент и не са уведомени. Ден по-късно обаче в Община Асеновград е постъпило искане за информация от ОД МВР – Пловдив, чия собственост е футболният стадион в „Долни Воден“, както и кой стопанисва и отговаря за спортните съоръжения.

От документа, който е адресиран до кмета на Асеновград става ясно, че по инцидента се провежда разследване по досъдебно производство по опис на полицията в града.

На сесията на общинските съветници, д-р Христо Грудев отговори, че първо ще трябва да се запознае обстойно със случая, за да отговори задълбочено и компетентно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!