Горещи новини

Депутатите решиха: Със зелен сертификат в парламента

-17:20-Razloginfo.com

В сградите на Народното събрание ще се влиза само със зелен сертификат или с тестване. Това гласуваха депутатите, които приеха решение за условията на достъп до сградите на НС при обявена извънредна епидемична обстановка. Решението бе взето след близо едномесечни спорове в парламента и отхвърлянето на два други проекта по темата.В подкрепа на въвеждането на зеления сертификат в НС гласуваха 154 депутати от ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП и ДБ. „Против“ нямаше. Четирима се въздържаха – 3-ма от ПП и един от ГЕРБ. „Възраждане“ и ИТН не участваха в гласуването. Депутатите, които нямат зелен сертификат, сами ще плащат за тестовете си, но няма да ползват предимство на опашката, както бе първоначално предложено.

За останалите лица, които влизат в сградите на НС – администрация, служителите на парламентарни комисии, сътрудниците на парламентарните групи и журналисти, тестовете ще се плащат от бюджета на парламента.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!