Горещи новини

Ден втори на преброяването: Системата на НСИ отново блокира

-17:45-Razloginfo.com

И втория ден от старта на електронното преброяване не мина безпроблемно.

Оказа се, че има проблеми със сайта и не може да се преброим без чакане или блокиране на системата. Интернет страницата често е недостъпна и не могат да попълнят формулярите.При желание за преброяване, сайтът те оставя на „виртуална опашка“, на която чакаш да „влезеш“ в платформата на НСИ. Изчакването продължава повече от 1 минута, а след регистрацията системата блокира и всичко започва отначало. Ако имате време и търпение.

Преброяване ден 2: Системата на НСИ отново блокираНовиниИнформация

От НСИ съобщиха, че се работи по разширяване на капацитета на системата, което ще даде възможност по няколко десетки хиляди души да влизат едновременно и да няма блокиране на преброяването. Очаквало са това да се случи до края на работния ден в сряда.

От националната статистика посочиха още, че във вторник, когато стартира електронното преброяване, е предотвратен опит за атака. Не е имало инцидент, който да бъде докладван, тъй като опитът е блокиран още на първото ниво на защитата.

Отделен бил проблемът с претоварването на връзките между системите за обмен на данни на различните институции.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!