Горещи новини

Денков: Учебната година няма да се удължава

| 15:23

Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният министър Николай Денков.Заради трудности в онлайн обучението миналата година, вторият срок беше удължен с една седмица за децата от 1 до 3 клас и с две седмици за децата от 4 до 6 клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се предвиждат само индивидуални занятия с учителите.

Тази година не са предвидени допълнителни седмици обучение за малките ученици в края на втория срок, заяви министърът на образованието.

„По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на индивидуалните пропуски на децата. Остава тази възможност – да се анализира какви са проблемите на всяко дете и да се работи индивидуално или на малки групи”, обясни министър Денков.

Така, ако нямат нужда от допълнителни уроци, малките ученици от 1 до 3 клас ще завършат годината на 31 май. Децата от 4 до 6 клас ще учат до 15 юни. А до най-късно в класните стаи ще останат големите ученици от 7 до 11 клас – до 30 юни.

И докато краят на тази учебна година вече е ясен, то началото на следващата все още се обсъжда, допълни образователният министър.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!