Горещи новини

Декември идва със студ и сняг, после – до 18 градуса

-12:20-Razloginfo.com

В сряда валежите и ветровете ще затихват, с изгледи облаците да се разкъсват и намаляват. Благодарение на по-топли средиземноморски въздушни маси, температурите ще тръгнат нагоре. В първите дни на декември ще е дори по-топло и живакът в термометрите ще скочи до 13 – 18 градуса, а в отделни точки на Дунавската равнина, Предбалкана и Югоизтока – и до 20. В четвъртък и петък валежи няма да има, но облачността ще остане променлива с разкъсвания.С голяма вероятност преди Никулден ще се оформи поредна нестабилност с нахлуване на студ от север-северозапад. 3 и 4 декември ще са дните с валежи. На този етап предварителните прогнози са за дъжд, който с понижаването на температурите в неделя срещу понеделник, в Западна и в Северна България да преминава в сняг.

Подобно развитие на метеорологичната обстановка, с потенциал за снеговалежи, ще има около 7-8 декември и след това към 10-11 декември, предаде Нова тв.

В първата пълна седмица на последния месец за годината ще остане студено, с дневни температури от 0 до 7-8 градуса. Кратко затопляне се очаква около 10 декември.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!