Горещи новини

Двойни стандарти! Facebook временно разреши призивите за убийство на руски войници

| 15:58

Meta ще позволи на потребители на Facebook и Instagram в някои страни да отправят призиви за насилие срещу руските войници в контекста на инвазията в Украйна.Facebook не толерира призиви за насилие и реч на омразата, но заради руската инвазия в Украйна променя своята политика. Компанията също така временно разрешава публикации, които призовават за смърт на руския президент Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко, предаде агенция „Ройтерс”, позовавайки се на вътрешни имейли на компанията.

„В резултат на руската инвазия в Украйна ние временно разрешихме форми на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите правила, например насилствена реч като „смърт на руските нашественици“. Все още няма да допуснем призиви за насилие срещу руски цивилни“, каза говорител на Meta в изявление.

Временните промени в политиката относно призивите за насилие към руски войници се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна, разкри агенция „Ройтерс”. Миналата седмица Русия заяви, че забранява Facebook в страната заради „ограничения за достъп до руски медии в платформата”. Кремъл наложи тотална цензура в Русия за случващото се в Украйна и военните престъпления, които извършва. Забранено е да се говори и за броя на убитите руски войници в Украйна.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!