Горещи новини

Две стъпки на кабинета: Намаляване на половина на акциза за бензина и дизела, таван на газа от 50 евро

| 18:56

Намаляване на половина на акциза за бензина и дизела. Слагане на таван на газа от 50 евро са двете стъпки на правителството за защита на българските домакинства. Това заяви в в ефира на бТВ Корнелия Нинова.Тя разкри, че България е получила уверение за подкрепа от други страни-членки.

Вицепремиерът посочи още, че страната ни преговаря с Турция, за да използва стомана от квотата на Анкара за ЕС. Повод за намеренията са намалените доставки на стомана заради войната в Украйна и наложените на Русия санкции. Заради това по думите на Нинова много от фирмите са застрашени от фалит.

„Разговаряхме част от този внос на Анкара за ЕС да бъде за България. Това ще е компенсаторен механизъм, с който да помогнем на предприятията“, обясни Нинова.

По думите ѝ обаче все още се водят преговори за цената.

“Имаме договор с “Газпром” до края на годината. Нашето мнение е, че България не е готова с алтернативни доставки, за да спре доставките на газ от Русия. Обсъждали сме всякакви варианти. Но към момента да заявим категорично, че няма да преговаряме с “Газпром” не е аргументирано, защото нямаме готовност за алтернативни доставки”, категорична беше Нинова.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!