Горещи новини

Две спасителни акции в Пирин през уикенда

| 15:34

Планинските спасители от отряд Банско и Добринище  са провели две акции  по оказване на помощ на пострадал в планината през уикенда.В събота спасителите са оказали помощ на мъж на 56 години в района Джамджиеви скали, изпаднал след падане във физическа невъзможност да довърши маршрута сам.

В неделя са помогнали на туристка в района на Кременските езера. След подаден около 12 ч. сигнал на тел.112 за инцидент с жена, спасителите реагират незабавно и се отправят към подножието на връх Човеко, близо до заслон Изворите. Пострадалата туристка от гр. Силистра е получила травма на глезена. Въпреки че районът на произшествието е отдалечен и труднодостъпен, акцията по достигане на пострадалата и транспортирането и́ с носилка до джиповете на ПСС, отнема на спасителите едва три и половина часа.

От ПСС отправят апел към всички туристи да се движат с повишено внимание в планината и да бъдат оборудвани с подходяща екипировка, особено когато са в алпийската зона.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!