Горещи новини

Два медицински центъра станаха ковид зони в Пиринско

-17:35-Razloginfo.com

Два медицински центъра започват да работят от понеделник като ковид зони в Благоевградска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  Това са  МЦ „Доверие“ на д-р Орфей Дуевски – гр. Петрич, ул. „Яне Сандански“ 31, и МЦ „Артро“ на д-р Ангел Попов – гр. Гоце Делчев, бул. „Гоце Делчев“73. Само те от 22 центъра в областта сключиха договори с РЗОК Благоевград и след 27.09.2021 г ще започнат да работят и като КОВИД центрове.В Благоевградска област има 22 медицински центъра, повечето от тях се притесняват да сключат договор със Здравната каса за ковид зони, най-вече заради липса на персонал. Това заяви на заседание на областния щаб д-р Ивайло Димитров, директор на Здравната каса.

Изпращаме пациентите в тези зони и там има само лаборант, който им прави тест. Няма кой да изпише безплатна терапия, както беше обещано, оплакват се джипита.

От седмица НЗОК заплаща лечението на пациентите с коронавирусна инфекция, които се лекуват в домашни условия. В COVID зоните се обслужват както насочени пациенти от личните  лекари с диагноза ковид, така и самонасочили се болни. Важно е да се знае, че за едно здравноосигурено лице в рамките на 10 календарни дни от датата на доказване на заболяването, регистрирането в националната система  трябва да бъде за борба с ковид, тоест  не повече от 10 дни след като той има  положителен тест. По отношение на лекарствата, те се изписват еднократно, за един терапевтичен курс, от 7 до 10 дни. Изписват се на  електронни рецепти.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!