Горещи новини

Два влака на косъм от челен сблъсък

-21:28-Razloginfo.com

Локомотивен персонал беше наказан за неспазване на правилата за движение на влаковете, съобщиха от пресцентъра на „Български държавни железници – БДЖ“.На 19 октомври т.г. локомотивният персонал на пътнически влак 8601, с направление София – Бургас е допуснал нарушение на установените правила за движение на влаковете, като е създал опасност от инцидент. При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният машинист не е спрял пред затворения изходен сигнал, подминал го е, в резултат на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз преминава пътнически влак 10 260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от друг, уточняват от железниците.

При създалата се ситуация няма пострадали пътници и нанесени щети на подвижния железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо закъснение от 357 минути.

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението. Същите са отстранени от извършване на дейност по управление на подвижен железопътен състав.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!