Горещи новини

Два акта за бащата, дал на 12-годишния си син да шофира по магистрала “Тракия“

-13:29-Razloginfo.com

Клип на баща, който държи сина си на волана да шофира автомобил, предизвика коментари и ответни реакции в мрежата. Случаят е от района на Карнобат, където още в началото на града бащата е бил спрян от полицията. Номерата на колата са свалени, съставени са и два акта, посочи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.„Детето е било в скута на своя 50-годишен родител. Той е дал обяснения в полицията в Карнобат, където е осъзнал допусната от него огромна грешка като родител, защото никак не е възпитателно по отношение на 12-годишния му син. Бащата обяснява, че малко преди разклонението на АМ „Тракия“ към Карнобат, детето му се примолило да подържи малко волана и да го управлява, но той не е допуснал детето да е само и е имал контрол над автомобила“, разказа Рандева.

Според свидетелски показания колата се е движила с около 120 км/час. Полицията е съставила два акта и е свалила регистрационните табели на колата,

„Актът на бащата е, че е предоставил управлението на неправоспособен водач, а този на детето е съставен дотолкова доколкото се касае за рисково шофиране от неправоспособен водач. Ще се състави и наказателно постановление на бащата. Той самият категорично е заявил цялата строгост на закона да се приложи спрямо него“, допълни Рандева, според която случаят е прецедент.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!