Горещи новини

Двама полицаи загинаха в Бургас при тежка катастрофа след преследване на автобус с мигранти. Прокуратурата: Става въпрос за умишлен и целенасочен акт

| 9:16

Тежка катастрофа в Бургас. Около 5 часа тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.Заради инцидента е затворена голяма част от кръстовището на „Трапезица“. Към Бургас пътува и служебният вътрешен министър.

В „Денят започва“ заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР – Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на „Гранична полиция“. Патрулирашщите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 47 мигранти – мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

В „Денят започва“ заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев изказа съболезнования на семействата на загиналите.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като „съзнателен целенасочен умишлен акт“. По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

С оглед на сложността на случая и големия обществен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието, заяви Чинев.

По информация на „По света и у нас“ регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест – най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

По първоначална информация в автобуса са пътували 48 нелегални мигранти, а самото превозно средство не е напускало пределите на страната ни. Работи се в посока задържането на шофьора. Има лице, чието установяване тепърва предстои.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни мерки за справянето с проблема с нелегалната миграция през страната.

От името на прокуратурата Георги Чинев изказа съпричастността и съболезнования на близките на загиналите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!