Горещи новини

Двама медици, от МБАЛ – Разлог, с коронавирус, тежък кадрови недостиг изпитва здравното заведение

-15:53-Razloginfo.com

Двама от лекарите от вътрешно отделение са с коронавирус и на терен реално остават само двама – д- р Крънчева и д- р Каназирев.

Управителят на МБАЛ- Разлог д- р Божидар Велев информира, че от вторник за лечение в София е д- р Спас Радев и е настанен в реанимация. Под карантина, на домашно лечение е и д- р Пелтегов, който само няколко дни след завръщането му на работа след болничен също е дал положителен тест. Д-р Цонкова е с температура и също е в болничен, информира E79 News, цитирайки struma.bg.

„59 човека с двама доктори, какво правим?, така описа ситуацията д- р Велев и приключи с въпрос. Той сподели, че лекари от други отделения ще се наложи да влязат при ковид болните и да помагат на колегите си.В момента в болницата в Разлог са настанени общо 59 пациента. От тях 24 са с потвърден COVID- 19, 31 са с пневмонии и се чакат резултати от писиар тестовете и 4 са с други заболявания. Ежедневно обачче броя на заразените расте, респективно и нуждата от болнично лечение. За прием на ковид пациенти вече е определено и част от неврологично отделение, което бе отворено само преди дни след основен ремонт, а вътрешно и инфекциозно са препълнени. „Легловата база не е проблем, а медиците“, каза д- р Велев, който е силно притеснен как ще се справи лечебното заведение чисто кадрово. Той сподели, че първият лекар, който е заявил, че ще влезе при колегите си от ковид- отделенията е д- р Дунгьова. Управителят на болницата е категоричен, че е крайно належащо личните лекари също да се включат активно и ако се наложи да влязат в помощ на медиците от болницата.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!