Горещи новини

Двама българи пробиха системата за сигурност на летището в Мюнхен

| 14:06

Двама българи са успели да пробият системата за сигурност на летището в германския град Мюнхен. Те са получили бордни карти и са се качили в самолет без да имат билети. Не е ясно дали действията им са били неволни или умишлени. За това разказва в профила си във Фейсбук цигуларят Веско Ешкенази, който е станал свидетел на случая.

Ето какво пише той:

„Разказ от първо лице:

Двама наши съграждани, неволно или с предумисъл, успяха да направят пробив в системата за сигурност на мюнхенското летище, като се качиха на самолета, с който летях тази вечер от Мюнхен за София без билети! Аз превеждах на двамата в самолета поради факта, че се намирах най-близо до екипажа. Не мога да споделям детайли от разговора по причини са сигурност, но мога да разкажа за случката.

Мъж и жена с български лични карти бяха свалени от самолета на Луфтханза вследствие професионалното отношение към работата си на едната от стюардесите на борда на полета, която забелязва несъответствие в броя на пътуващите.

Изведнъж се оказа, че на борда има двама души в повече. Те са получили бордните си карти на чекин гише на летището в Мюнхен, показвайки личните си карти без да имат билет. Тъй като в списъка на пътуващите е имало двама пътници с подобни, но не същите на техните имена, служителката на чекин гишето не забелязва разликата в имената и принтира бордни карти на двамата „късметлии“. На паспортен контрол също не засичат нарушението, защото там се проверява само документа за самоличност.

И така нашите хора се отзовават в самолета за София с дублирани места.

Пилотът на самолета ми сподели, че в 26 годишната си практика като пилот за авиокомпанията не помни подобен случай. Вече се провежда разследване, като този случай се категоризира като сериозен пробив в системата за сигурност на летището. Дано скоро този пробив бъде оправен, защото сценариите за злоупотреба могат да са доста страшни.

Но днес едно е сигурно – мои сънародници нарочно или неволно отново успяха да „надвият“ системата!…“

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!