Горещи новини

Да вземем ли пример от Нова Зеландия? Премиерът: Локдаунът ще приключи при 90% ваксинирани

| 10:56

Локдаунът заради коронавируса в Нова Зеландия ще приключи и ще бъдат възстановени повече свободи само при 90 процента напълно ваксинирани, заяви премиерът Джасинда Ардърн. Тя промени целта си от елиминирането на болестта на минимизиране на разпространението ѝ с повишаване на ваксинациите.„Разполагаме със средство, което ни помага и ние да се променяме заедно с Covid, и вместо да сме в локдаун, да продължим напред невредими и уверени. Това е ваксината. Колкото повече хора са ваксинирани, толкова е по-трудно Covid да се разпространи бързо и сред най-уязвимите. Докато преди казвахме, че трябва да си останем вкъщи, за да спасим животи, сега трябва да се ваксинираме, за да спасим животи.“

Джасинда Ардърн допълни още, че хората, които са напълно ваксинирани, няма да попадат в обхвата на забраните за излизане.

Рекордните 129 случая на новозаразени с коронавирус бяха отчетени днес в Нова Зеландия, което е трети рекорд за тази седмица, въпреки че най-големият град Окланд е в локдаун от над два месеца.

Около 86 на сто от новозеландците са получили първа доза, а 68 на сто са напълно ваксинирани.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!