Горещи новини

Дариха стотици компютри на деца в неравностойно положение

-18:07-Razloginfo.com

347 преносими и настолни компютри дари системният интегратор „Информационно обслужване” АД на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение.Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се.

Компютрите ще се ползват от деца с финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България.

С помощта на дарената техника учениците ще могат да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, както и основни познания за работа с интернет.

„Информационно обслужване” АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което подпомага образованието в България и дава равен шанс на всички деца, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!