Горещи новини

Даваш празна пластмасова бутилка, получаваш торбичка за зеленчуци

| 17:36

Над 1000 души получиха торбички за зеленчуци за многократна употреба, след като депозираха празните си пластмасови бутилки в специалната интерактивна инсталация RESet Plastic на Kaufland България, по време на първия градски фестивал „100 Стола“ този уикенд. Торбичките заменят познатите найлонови пликчета за зеленчуци и с това спестяват по 200 гр. въглеродни емисии от всяко неизползвано пликче.Лидерът в ритейла в България беше основен партньор на фестивала, който отбеляза трансформацията на запустялото досега пространство между Гьоте-институт и сградата на БАН в място за събития. Над 4000 гости проявиха интерес към четиридневния фестивал и се насладиха на богатата музикална и културна програма в центъра на града.

Подобряването на градската среда и опазването на околната среда са част от социалния ангажимент на Kaufland България, като компанията реализира множество проекти за подпомагане и развитие на общностите у нас. В рамките на фестивала, ритейлърът представи своята интерактивна RESet Plastic инсталация, която цели да напомни, че отговорността за опазването  на природата и за подобряване на средата, в която живеем зависи от всеки един от нас. Всеки гост на фестивала имаше възможност да се запознае с пътя на рециклирането и срещу върната пластмасова бутилка да получи многократна торбичка за плодове и зеленчуци.

Фестивалът „100 Стола – Будапеща №1“ се проведе с подкрепата на Столична община и в партньорство с програмата „Нов европейски Баухаус“ на Европейския съюз, Българската академия на науките, Kaufland България, Гьоте-институт България, #ПромениКартинката, Бюро Творческа Европа – България, Кока кола, Пойема колектив, Move.bg, ImpAct Agency, Tatratea, bureau XII, billboard, Martiva Construction, NRJ Soft, PUNKT Workshop, Raynovski Architects. Партньор е също проектът „Квартална демокрация в градските общности“ на Сдружение BG Бъди активен, който се изпълнява с подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП и цели да укрепи демократичната култура и гражданското съзнание на общностно ниво.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!