Горещи новини

Дават 75 лева на всеки пенсионер, решил да се ваксинира

| 13:04

75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се ваксинира. Това обяви премиерът Кирил Петков, който представи нови икономически стимули за ваксинация на изявление в Министерския съвет. Пари ще получат и всички над 65 години, които си поставят бустерна доза. Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни.„Надеждата ни е, че ако през януари или февруари успеем да ваксинираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи възможността за запълване на болниците в следващата вълна с осезаем процент“, обясни Петков.

Той подчерта, че това е доброволна мярка и никой няма да бъде задължаван.

„Имаме и една обществена отговорност. От индивидуалните решения на всеки от нас зависи дали през следващите месеци отново ще имаме запълнени болници, дали държавният бюджет ще изхрачва ужасно много пари за лечението на COVID пациенти, дали хора с други болести ще могат да отиват до болниците, дали нашите деца ще могат да учат свободно, дали нашите близки ще бъдат здрави. Време е да запретнем ръкави“, призова Петков.

Той се надява с тези средства да се покаже, че държавата застава пред обществото не само с думи, а и с действия.

„Основен приоритет на българското правителство остава да нямаме толкова много хора, починали от COVID, да има максимално облекчение на болниците и най-вече да защитим възрастните хора, които са в най-голям риск“, посочи той. Премиерът изрази съжаление, че страната остава с най-ниски нива на ваксинация в Европа. Според него има опасност България да стане COVID дестинация.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!